dotb Durangaldeko Telebista

Atxondok Santixako jaiak ospatuko ditu gaurtik aurrera

Txopo Txikia 12:30ean jarriko da eta ondoren paella txapelketa izango da

ATXONDO | Larunbat honetan txopo txikia jasota hasiko dira Santixako jaiak. Egun horretan gainera paella txapelketa ere ospatuko da.

22 Zapatua​​

  • 12:30 – Txopo Txikia apaindu eta jaso.
  • Eguerdian, paella txapelketa (oilaskoz egindakoa). Oharra! Partaide bakoitzak behar dituen osagai guztiak ekarri beharko ditu. Aurkezpen orduan 14:00etan izango da.
  • Herri bazkarian, parte hartzaileek, euren lagun taldearekin, bertan bazkaldu ahal izango dute. Jai batzordekoek ogia, postrea eta kafea jarriko ditu.
  • Musika egun guztian zehar, Laja II eta Narbaiza trikitilariekin.
  • Bazkal ostean bingoa.
  • 19:00 – Mus txapelketaren hasiera.

23 Domeka​​

  • 11:30 – Meza nagusia. Ondoren Atxondoko Andasto dantza taldearen ekitaldia.
  • 13:30 – Igel txapelketa.
  • 17:00 – Briska txapelketaren hasiera eta amaiera.
  • 17:30 – Umeen jolasak. Kalaka egur jokoak. Ondoren txokolatada, mozorro lehiaketa eta sari banaketa.

24 Astelehena

  • 19:00 – Txapelketa berezia: Patatk hobero nork zuritu!
    • Jai batzordekoek, patatak eta zuritzeko tresnak banatuko dituzte eta epai mahaikoek erabakiko dute irabazlea nor den.
    • Zuritu ondoren patata tortilla egin beharko da, jai batzordekoek arrautzak ere banatuko dituzte.
    • Parte hartzaileek sua eta tortilla egiteko behar diren tresnak ekarri beharko dituzte.
  • Gertatutako torliekin afaria (ogia banatuko da).
  • Gauen, DJ Tatisa

25 Martitzena, Santixau eguna

  • 11:30 – Meza nagusia.
  • Porra txapelketa. Saiheski pintxoak salgai Gernikako piperrekin.
  • 13:00 – Mus txapelketaren amaiera.
  • 14:00 – Jaiei amaiera emateko, otzara eder baten zozketa.

Jai batzordeak, ez du bere gain hartzen, egitarauan aldaketaren bat egongo balitz, jaietan edonork jarrera desegokian, kalteren bat eragingo balu ere ez.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.